Over mij

Alles in de natuur heeft mijn belangstelling. Ik ben begonnen als vogelaar, maar raakte al snel ook geïnteresseerd in vlinders en libellen. De laatste tijd ben ik vooral bezig met inheemse planten, wilde bijen, nachtvlinders en andere insecten. 

In 2019 verhuisde ik naar Zwolle en kreeg ik de kans om een eigen tuin te ontwerpen. Het werd een tuin met voornamelijk inheemse planten en verschillende natuurlijke elementen zoals een gemengde haag, een vogelbosje, een wadi etc. Dit smaakte naar meer, dus heb ik mij via zelfstudie en cursussen geschoold in het ontwerpen van natuurlijke tuinen, met als specialisme de toepassing van inheemse planten in een naturalistische setting.

Het ontwerpen van een tuin zie ik als een artistieke uitdaging, namelijk om de verschillende functies van een tuin tot één kloppend geheel samen te brengen. Vaak is dat best een ingewikkelde puzzel, maar dat vind ik juist leuk.

Naast het ontwerpen van tuinen, werk ik als programmacoördinator voor NWO, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.